Bezchlorová chemie do vířivky

Bezchlorová chemie do vířivky – je to možné? Ano, je to možné a v dnešní době stále více oblíbené. Klasická metoda úpravy vody v bazénech a vířivkách je založena na chloru. Chlorová chemie funguje jako dezinfekce a eliminuje bakterie, plísně a řasy v bazénech a vířivkách. Nicméně mnoho lidí má problémy s klasickou chlorovou úpravou vody kvůli nepříjemnému zápachu, suché a drsné kůži, podrážděným očím a dalším nežádoucím účinkům. Proto se stále více lidí obrací k bezchlorovým metodám úpravy vody v bazénech a vířivkách.

Kyslíkové tablety – bezchlorová chemie do vířivky

Bezchlorova chemie do virivky - kyslikove tablety

Kyslíkové tablety jsou výbornou možností pro bezchlorovou úpravu vody v bazénech a vířivkách. Tyto tablety využívají aktivní kyslík, který účinně eliminuje bakterie a řasy v bazénech a vířivkách. Kyslíkové tablety jsou velmi účinné a bezpečné a pomáhají udržovat vodu v bazénech a vířivkách čistou a zdravou.

Kyslíkové tablety mají několik výhod, jsou bez zápachu, bez zbytků chemikálií. Navíc kyslíkové tablety mohou být snadno umístěny do bazénového koše nebo dávkovacího zařízení. Jednoduché použití je další výhodou.

Je třeba poznamenat, že kyslíkové tablety mohou být mírně dražší než klasické chlorové tablety, ale z hlediska kvality a účinnosti jsou velmi dobrým řešením pro bezchlorovou úpravu vody v bazénech a vířivkách.

Celkově lze říci, že kyslíkové tablety jsou vynikající možností pro bezchlorovou úpravu vody v bazénech a vířivkách a jsou vhodné pro ty, kteří hledají bezpečnou, účinnou a zdravou alternativu k chloru. Bezchlorová chemie do vířivky za nejlepší ceny v eshopu. Užijte si koupání bez starostí o své zdraví.

Dále můžete zakoupit kyslíkovou chemii v kapalném skupenství (vhodné pro automatické dávkovače), případně jako granulát. Často se používá kyslíkový aktivátor pro kombinaci s chemií na bázi aktivního kyslíku.

Moderní vířivky používají technologie pro dezinfekci vody bez chemie pomocí ionizátoru, UV lampy a dalších zařízení. S výběrem moderní vířivky rádi poradíme, případně si můžete nabídku prohlédnout v eshopu. Je dobré nespoléhat pouze na tato zařízení a podpořit desinfekci vody použitím chemie a to bezchlorové nebo chlorové. Výběr záleží na Vás.

Zelená voda v bazénu – nejčastější příčiny

Zelená voda v bazénu

zelená voda v bazénu
Zelená voda v bazénu

Noční můrou všech provozovatelů bazénů je zelená voda v bazénu. Jak na zelenou vodu v bazénu? S tímto problémem se setkává většina majitelů zahradních bazénů. Problém se zkaženou vodou někdy překvapí i zkušenější provozovatele s víceletou bazénovou praxí. Poradíme co dělat když je zelená voda v bazénu. Problém mohou způsobit řasy v bazénu – klasický příznak kromě zabarvení vody jsou kluzké stěny bazénu. Tvrdá železitá voda je naopak jasná, žluto zelená až hnědá.

Provedeme kontrolní měření vody!!!

Používejte kvalitní testry vody. Doporučujeme testr 5v1, získáte představu o hodnotách pH, chlóru i tvrdosti vody.

Nejčastější příčiny:

Špatné pH vody v bazénu.

Pokud je hodnota pH na špatné úrovni, dezinfekční přípravky ztrácejí účinnost. Klasickým případem je rozhozené pH. Používáme ověřené chlorové tablety, bezproblémová voda a provoz, dodržujeme stejné dávkování, voda se začne najednou kazit. Zvýšíme dávkování dezinfekce a stále nic. Příčinou je snížená účinnost chlóru a jiných prostředků z důvodu rozhozeného pH.

Řešení:

upravíme hodnotu pH (pH plus, pH mínus)

druhý den provedeme kontrolní měření

použijeme vločkovač na vyčištění řas

filtrujeme případně vysajeme

Nedostatečná dezinfekce.

Pokud je správná hodnota pH a voda je zelená, je nutné zvýšit množství aktivních dezinfekčních látek. Možné je použít chlor šok pro šokové ošetření bazénové vody. Klasickým případem mohou být vysoké teploty, bouřky, zvýšené znečištění bazénu větrem nebo vyšším využitím bazénu – větší počet koupajících se osob.

Řešení:

použijeme šokové ošetření vody (chlor šok, může být použita bezchlórová chemie do bazénu)

druhý den provedeme kontrolní měření

použijeme vločkovač na vyčištění řas

filtrujeme, případně vysajeme

můžeme použít algicid proti řasám

Tvrdá a železitá voda

Problém může být tvrdá a železitá voda. Žluto zelené zabarvení vody poukazuje na vysoký obsah železa ve vodě. Železo se usazuje na bazénu a příslušenství. Tyrkysové zabarvení vody může být způsobeno obsahem mědi v bazénu – klasickým případem je napouštění vody z měděného vodovodního řadu.

Řešení:

kontrola hodnoty pH

použijeme přípravky na tvrdost vody (snížení tvrdosti, prevent)

filtrujeme, můžeme použít vločkovač

Jak vyčistit zelenou vodu v bazénu po správném chemickém ošetření? Důkladně filtrujte a nezapomeňte vyčistit dno bazénu i jeho okraje.

Více informací o jednotlivých přípravcích a jejich dávkování naleznete na webu 

Jak vyčistit bazén po zimě

Jak vyčistit bazén po zimě

Nevíte jak vyčistit bazén po zimě? Jak připravit bazén na léto? Máme pro Vás jednoduchý návod. Čištění bazénu po zimní přestávce nemusí být dřina. Stačí dodržet základní pravidla a těšit se z křišťálové vody. Podle typu bazénu a jeho velikosti volíme zazimování a následné nastartování do jarní sezóny.

Jak vyčistit bazén po zimě

Jak vyčistit bazén po zimě

Čištění stěn bazénu

Pokud je bazén vypuštěný, postup je jednoduchý. Použijeme čistící prostředky pro bazén a jeho okolí. Vybírat můžeme sypké, tekuté, nebo gelové prostředky. Sypký super čistič se nanáší na povrch bazénu, nechá se působit a následně se bez námahy odstraní špína, důkladně opláchněte. Použitelné jsou na bazény různých povrchů, fólie, plastové, nerezové i s obkladem. Podobná je práce s tekutými přípravky. Tyto sypké a tekuté čistící prostředky jsou vhodné na mastnotu, saze, organické usazeniny a znečištění jako jsou řasy, pyly atd. Gelové čističe nestékají do vody a jsou vhodné pro mytí linky bazénu. Důležité je zbavit se řas v bazénu.

Speciální přípravky na bázi kyseliny fosforečné a chlorovodíkové si poradí nejen s klasickou bazénovou špínou, ale důkladně uvolní vodní kámen. Poté stačí nečistoty spolu s vodním kamenem a železitými usazeninami setřít hadrem. Více informací o čistění vodního kamene a údržbě tvrdé vody v bazénu naleznete v článku Jak odstranit vodní kámen.

Jak vyčistit dno bazénu

U vypuštěného bazénu postupujeme stejně jako u stěn bazénu. Pokud je v bazénu voda, použijeme na odstranění špíny bazénový vysavač. Využít můžeme manuální, případně automatické vysavače. Důležité je dostat špínu ze dna bazénu. Pozor na rozvíření usazenin.

Připojení filtrace a příslušenství

Stěny bazénu jsou vyčištěné, pustíme se do kontroly filtrační jednotky. Zkontrolujeme filtrační médium, u většiny bazénů je to filtrační písek, případně papírový filtr. Filtrační písek doporučujeme měnit, špinavý a starý písek ztrácí účinnost. Zvýší se tak náklady na provoz bazénu, délka provozu filtrace i množství spotřebované bazénové chemie. Vyměníme písek, připojíme pískovou filtraci. Dotahujeme spojení ručně, nikoliv nářadím – hrozí stržení šroubení. Následně připojíme veškeré příslušenství, ohřev vody v bazénu, dávkovače bazénové chemie a další. Důkladně zkontrolujeme veškeré těsnění a těsnost potrubí všech propojení s příslušenstvím bazénu. Dle typu bazénu a stylu zazimování propláchneme pískovou filtraci na proplach (je-li v bazénu voda po zimě). Pokud je bazén kompletně vypuštěn, dopustíme na požadovanou hladinu pro provoz bazénu. Nezapomeneme na proplach pískové filtrace. Zapojit do práce můžeme bazénový vysavač.

Čištění vody v bazénu po zimě

Po napuštění (případně dopuštění) vody do bazénu je první krok měření kvality vody, pomohou nám kvalitní testry vody. K měření vody po zimě jsou vhodné testovací proužky 5v1, zjistíte kompletní informace o vodě v bazénu.  Nejdůležitější je správná hodnota pH. Pokud není správná hladina pH, dezinfekční prostředky pro úpravu vody v bazénu jsou neúčinné. Upravíme tedy hodnotu pH pomocí prostředků pH plus a pH mínus na hodnotu 6,8 až 7,2.  Návod na použití naleznete u jednotlivých produktů, doporučujeme upravit pH, spustit filtraci a druhý den zkontrolovat hladinu pH kontrolním měřením. Nikdy nemíchejte s jinými chemikáliemi. Ukáže-li nám testr tvrdou vodu, ošetříme ji příslušnými prostředky na tvrdost vody.

Dále aplikujeme chlor šok pro šokovou dezinfekci a uvedení bazénu do provozu. Použít můžeme produkt Chlor start, ideální pro nastartování bazénu po zimě – zachlorování. Nastane běžná sezóní úprava vody v bazénu pomocí tablet, manuálním, nebo automatickým dávkováním chloru.

Použita může být bezchlorová chemie do bazénu. Jako u chlorové formy je třeba ošetřit vodu zvýšenou dávkou dezinfekce. Většina přípravků je na bázi aktivního kyslíku, dále se přidává kyslíkový aktivátor, případně algicid.

Doufáme, že tento návod jak vyčistit bazén po zimě byl  užitečný. Více informací o jednotlivých prostředcích včetně návodu k použití naleznete na webu 

www.virivky-sauny.eu/kategorie/bazenova-chemie/

 

 

 

 

PÁNEVNÍ DNO WORKSHOP Šumperk 19.5.2019

PÁNEVNÍ DNO WORKSHOP Šumperk

19.5.2019 9.00-12.00 HOD.

panevni dno workshop sumperk 18.5.

JÓGA CENTRUM ŠUMPERK, VRCHLICKÉHO 25
Lektor: Mgr. Eliška Marunová
Cena workshopu (nutná registrace): 450,- při platbě předem, 550,- na místě
Přihlášky na reha4sport@gmail.com 

Počet míst je omezen!!!
Co se na workshopu dozvíte:
– základní anatomie a funkce pánevního dna
– příčiny vzniku dysfunkcí pánevního dna
– projevy dysfunkcí pánevního dna – stresová močová inkontinence, poklesy poševních stěn, sexuální a defekační problémy
– cviky na posílení a relaxaci pánevního dna
– ukázka pomůcek k posílení pánevního dna
– mýty o posilování pánevního dna a základní chyby při cvičení

Kurzy a vzdělání zaměřené na problematiku workshopu:
Magisterský titul v oboru fyzioterapie na Lékařské fakultě Ostravské univerzity v Ostravě

2019 Poporodní diastáza (Rehaspring)

2019 Fyzioterapie v těhotenství a po porodu (Rehaspring)

2018 Anorektální a sexuální dysfunkce (Rehaspring)

2015 Fyzioterapie při dysfunkce pánevního dna a stresové inkontinence (Rehaspring)

Zdravá noha Workshop Šumperk 18.5.2019

ZDRAVÁ NOHA WORKSHOP Šumperk

zdrava noha workshop sumperk 18.5.

18.5.2019 9:00-12:00 HOD.
JÓGA CENTRUM ŠUMPERK, VRCHLICKÉHO 25
Lektor: Mgr. Eliška Marunová
Cena workshopu (nutná registrace): 450,- při platbě předem, 550,- na místě
Přihlášky na reha4sport@gmail.com 

Počet míst je omezen!!!
Co se na workshopu dozvíte:
– jak vnímat, ovládat a efektivně využívat své nohy
– jak posílit klenbu
– jak napomoci odstranění bolestí a deformit
nohou bez operace
– jak zvýšit mobilitu, stabilitu a elasticitu nohou
– jak předcházet úrazům a zvyšovat výkonnost
pro Váš sportovní výkon a Vaše denní aktivity

Kurzy a vzdělání zaměřené na problematiku workshopu:

Magisterský titul v oboru fyzioterapie na Lékařské fakultě Ostravské univerzity v Ostravě

2018 3D Maps – Gray Institute (Paul Edmondson)

2018 Barefoot Rehab Specialist Level 1 (Federico Luzi)

2018 Fascia in Movement and Sport (Robert Schleip, Emily Splichal, Paul Edmondson, Amir Laf)

2018 Podiatrie – fyzioterapie nohy (Podiatrická práce z pohledu fyzioterapeuta) (Pavla Rybová)

2018 Praktická podiatrie se systémem VASYLI Medical aneb, jak snadno vyrobit individuální stélky“ (Pavla Rybová)

2018 Born to Walk – Walking Lines (James Earls)

2018 Zhotovování termoplastických vložek firmy Schein (Miroslav Havrda)

2018 Podiatrické minimum (Miroslav Havrda)

2017 Fyzioterapie po úrazech ve sportu (Loic Paris)

2016 Akrální koaktivační terapie (Rehaspring)

2016 Spirální stabilizace páteře podle MUDr. Smíška (Martin Morávek)

2015 Diagnostika a terapie funkčních poruch (manuální terapie) pro fyzioterapeuty (Miroslav Dobeš)

2011 Terapeutické využití kinesiotapu (Praha)

Členství
Česká podiatrická společnost

Česká společnost tělovýchovného lékařství

Workshop oční jóga

Oční jóga

Sobota 16.3.2019 9:30-12:30

V Jógovém centru na Vrchlického 25, Šumperk , http://www.ariva.cz/

Jóga centrum Šumperk

Přijďte na krátký workshop Oční jóga doplněný o Shiatsu hlavy, kde se naučíte jednoduché cviky pro regeneraci svých očí a tipy, jak se zbavit bolestí hlavy, které s očima přímo souvisí.

Naše oči – důležitý smyslový orgán – dostávají v poslední době stále více “zabrat”. Velký podíl na tom mají mobily a počítače, jejichž záření oči unavuje a oslabuje. Když k tomu připočteme další škodlivé vlivy, např. prašné prostředí měst, klimatizace, zářivky atd., je nasnadě, že péče o oči je nepostradatelná pro zachování jejich kondice.

Díky oční józe můžete snadno ulevit svým unaveným očím, použitím Shiatsu se zbavit bolestí hlavy, které přímo souvisejí se zátěží očí, nebo si dokonce pravidelnou oční jogou snížit dioptrie. Stačí znát jednoduché cviky, které můžete praktikovat kdekoli – doma, ale i třeba v čekárně u doktora, na úřadě, v MHD a tak podobně.

Oční jógou procvičíme malé svaly kolem očí a uvnitř očí, prokrvíme oční nervy a posílíme schopnost očí regenerovat. Eliminujeme nebo oddálíme tak i vznik šedého či zeleného zákalu očí.

Pokud chcete mít zdravý zrak co nejdéle, jste vítáni na workshopu Oční jóga.

Richard Holický, Dům jógy Praha, https://dum-jogy.cz/

Cena: 350,-Kč

Rezervace na tel. 737 509 777 nebo mail: holicky.r@seznam.cz

 

Workshop zdravá chodidla nejen v jógových pozicích

WORKSHOP ZDRAVÁ CHODIDLA NEJEN V JÓGOVÝCH POZICÍCH

středa 28. června 2017 17:00-19:45 Chodidla2017cerven-page-001

Vezměte osud svých nohou do vlastních rukou! Řada potíží, které se projevují např. v kolenou, plotýnkách, ramenou, krční páteři nebo bolesti hlavy, může souviset právě s vadou chodidel. Na workshopu se seznámíme se cviky přímo na posílení i protažení svalů chodidel. Naučíme se, jak dělat malé změny, které povedou k nápravě nevhodných pohybových stereotypů, naučíme se vědomě zapojit chodidla v jógových pozicích. Setkání ukončíme joganidrou se sankalpou.

Těším se K. Jaňourová akr. lektor hathajógy a dětské jógy

Rezervace a více info na shanti@shanti-joga.cz nebo na tel.: 777 841 501

Restorativní jóga

Restorativní jóga

Restorativní Jóga

Restorativní Jóga

Srdečně Vás zveme na lekci restorativní jógy.

Restorativní pozice jsou jedny z nejvíce důmyslných a propracovaných pozic z jógového repertoáru.

Pozice pusobí uvnitř těla – v kloubech, páteři, kostech. Jedná se o relaxační jógu, v pozicích nejde o posílení ani o protažení, jen uvolnění a to se prohlubuje s využitím pomůcek, které podpírají tělo. Budeme využívat bolstry, polštáře, deky, pásky, cihličky,…

Zastavení se v asáně na pár minut za zvuku tibetské mísy, s aroma vůněmi vytváří podmínky pro hlubokéuvolnění. Relaxace je podmínkou dobrého výkonu, a to vše napomáhá celkovému pocitu vitality.

Teším se

K. Janourová

Nenechte se zaskočit časem :-), právě pátek je ideální pro relaxaci, načerpání nových sil pro následující víkend, abyste ho mohli prožít aktivně.

Hormonální jóga – víkendový seminář v Šumperku

Hormonální jóga v Šumperku

Seminář hormonalní jóga Šumperk

Seminář hormonalní jóga Šumperk

Hormonální jóga je velice populární. Nyní máte možnost zúčastnit se víkendového semináře.

Víkendový seminář Hormonální jógové terapie pro ženy dle Dinah Rodrigues

s certifikovanou lektorkou HJT Mgr. Michaelou Švábovou

Týká se Vás menopauza? Řešíte problém spojený s hormonální nerovnováhou? Máte v plánu otěhotnět, vysadit hormonální antikoncepci nebo chcete “pouze” podpořit své hormonální zdraví?

Přijďte se naučit ucelenou jógovou sestavu, která je přirozenou terapií k odstranění problémů spojených s menopauzou a nízkou hladinou ženských hormonů a pomohla již více než tisícům žen přirozeným způsobem obnovit hormonální rovnováhu.

Sestava je tvořena dynamickými jógovými ásanami, pránájámou (energizujícím dechových cvičením bhastika pro masáž vaječníků), mudrami a bandhami, jóga nidrou (relaxací těla i mysli). Seminář je vhodný pro úplné začátečnice, není třeba žádných zkušeností s jógou.

PROGRAM

Součástí semináře je úvodní přednáška, během níž se dozvíte:

– základní informace o fungování ženského hormonálního systému

– o sestavě Hormonální jógové terapie dle Dinah Rodrigues

– o technikách a jógových pojmech, se kterými HJT pracuje (aby se orientovaly

i naprosté jógové začátečnice).

Praktická výuka zahrnuje:

– výuku základních technik používaných v HJT

– výuku celé sestavy (zahřívacích cvičení a samotných cviků v určeném pořadí)

– výuku antistresových cviků.

KDY

sobota a neděle 24. 9. a 25. 9. 2016 (SO 8.30-16.30 h, NE 8.30-13.00 h)

KDE

Jóga centrum Šumperk, Vrchlického 25, Šumperk 78701

CENA

2 400 Kč (v ceně semináře je zahrnut podrobný výukový materiál, podle kterého

je možné sestavu HJT cvičit doma).

Rezervace semináře přes kontaktní formulář!